FlyingAtom odwiedził Dom Dziecka

Krajowe ograniczenia związane z koronwirusem wpłynęły na wiele planów i aktywności każdego z nas. W związku z tą sytuacją podopieczni łódzkich domów dziecka swój dzień dziecka miały nie w czerwcu, a we wrześniu. Wszystko za sprawą osób z kantoru FlyingAtom i FlyingAtom Gold.

To już trzeci raz, kiedy FlyingAtom wspiera swoimi działaniami łódzkie dzieci. Działając w porozumieniu z Dyrektor ośrodka, firma zorganizowała i zapewniła całe dwa dni atrakcji dla dzieci.

Dzień I – park trampolin i prezenty

Sobotnie atrakcje rozpoczęły się około godziny 12:00. 11-osobowa grupa z FlyingAtom rozpoczęła od wspólnej zabawy z dziećmi. Piłka nożna, koszykówka czy zajęcia artystyczne dla najmłodszych to była tylko rozgrzewka przed głównym punktem tego dnia – wyjściem do parku trampolin. 2 godziny skakania i zabaw w parku trampolin Saltos wymęczyło nawet najwytrwalszych. Była to doskonała, wspólna zabawa zarówno dla dorosłych, jak i dzieci.

Wizyta w Parku Trampolin

Zmęczeni, wróciliśmy na obiad do domu dziecka, gdzie czekała na wszystkich pizza. Na zakończenie dnia każdy z podopiecznych łódzkiej placówki otrzymał bony prezentowe, które pozwolą na wybranie przez każdego ich wymarzonych prezentów.

Prezenty dla każdego i komputery do nauki zdalnej

Dzień II – Grill i turniej piłki nożnej

W niedzielę na dzieci czekała kolejna tura zabaw i emocji. Zorganizowany został turniej piłki nożnej. Zacięta rywalizacja trwała blisko dwie godziny. Równocześnie gra toczyła się także na boisku do koszykówki, a dla wszystkich chętnych czekało również malowanie twarzy, z czego chętnie korzystały najmłodsze dzieci. Całość wizyty zwieńczył wspólny posiłek przy stole. Tego dnia w menu był grill.

Pracownicy FlyingAtom chętnie pomagają

Tegoroczna wizyta była już trzecią w historii firmy. Jak co roku chętnie w weekendzie z dziećmi uczestniczyły osoby z firmy z całej polski. Oprócz wspólnych zabaw i prezentów dla dzieci na ręce Pani dyrektor zostały przekazane komputery, które pomogą w zdalnej edukacji.

Dodatkowo w wyniku dobrowolnej zbiórki wśród osób z FlyingAtom i przyjaciół firmy, zebrano i przekazano dla mam z dziećmi kwotę 6800 złotych.

Ten weekend był czasem wielkiej radości zarówno dla dzieci, jak i osób z FlyingAtom. Najlepszym podziękowaniem za zorganizowanie wszystkich atrakcji była radość i uśmiechy na twarzach dzieci. Nie możemy się już doczekać spotkania w przyszłym roku.