Manufaktura Wódki i Piwa odniosła się do naszego materiału nt „Imperium Palikota”. Sprostowanie

W artykule-analizie spółek alkoholowych b. posła i przedsiębiorcy z branży alkoholowej, p. Janusza Palikota opublikowanej na naszym portalu 15 lipca 2023 r. pt. „Alkoholowy biznes Palikota na krawędzi bankructwa. Porażka biznesowa czy kreatywna piramida finansowa?” opisaliśmy m.in. jego model biznesowy, problemy jakie napotkała oraz aktualną sytuację inwestorów. Poinformowaliśmy też MWiP zawczasu że taka publikacja będzie miała miejsce oraz poprosiliśmy o komentarz. Otrzymaliśmy od prawników upoważnionych do reprezentowania spółki sprostowanie, które prezentujemy poniżej.

Sprostowanie

Na stronie bithub.pl w dn. 15 lipca 2023 r. opublikowano wielokrotnie informacje sugerujące, jakoby Spółka Manufaktura Piwa Wódki i Wina S.A. była piramidą finansową oraz jakoby działalność Spółki była prowadzona w sposób nieuczciwy. Zarząd Spółki Manufaktura Piwa Wódki i Wina Spółka Akcyjna stanowczo oświadcza, iż Spółka nie jest piramidą finansową, zaś jednym z głównych celów jej działalności jest dostarczenie zysku jej inwestorom.

adw. Jacek Dubois

z up. Manufaktura Piwa Wódki i Wina S.A.

Może Cię zainteresować: